Säg det med en blomma

Säg det med en blomma

Blommor är något som lämnar få oberörda. Blomman, antingen i form av bukett eller som krukväxt är något som i princip finns i varje hem, levande och färgglada som kräver mycket kärlek och vattning, eller taggiga ökensorter som inte gör det. För den som till och med riskerar att ta död på en kaktus finns även blommor av plast i alla möjliga sorter. Blommor är alltid ett återkommande koncept när det gäller att uppvakta någon eller ett tillfälle, eller kanske säga förlåt.

Låt blombuketten sköta snacket

Första året som kärlekspar, till alla hjärtans dag, födelsedagen eller som ett sista minuten försök att uppvakta mors och fars dag; blomman finns där som vår trygghet. Alla tillfällen vi förväntas visa vår kärlek lite extra, ibland med röda rosor som symboliserar kärlek, kan vi lita på att lyckas göra det med hjälp rätt blommor. Ibland kan det vara knepigt med presenter och då är blomman något som gläder de flesta. Det kan hända att vi blir osams med våra nära och kära, en konflikt som drar ut på tiden och gör det svårt att ta ett första steg för försoning i dialog.

Blommor symboliserar inte bara kärlek utan med rätt färg på blommorna kan vi även tala om att det är värt att ta vara på vänskap eller en fin relation. Gula eller orange blommor symboliserar vänskap och trohet, är det en ros som dessutom är utan taggar blir budskapet klockrent.

För den som är lite hemligt kär och vill visa sin förälskelse utan att skrämma iväg personen är rosa blommor något som kan användas. Likaså kan en rosenknopp eller en pion som inte har blommat ut bädda vägen för att öppna upp känslorna och visa den hemliga kärleken.

Blommor gör att vi blommar

Det finns en del saker som gör oss lyckliga på riktigt, som ökar vårt välbefinnande och påverkar vårt humor positivt. En bukett i hemmet eller på jobbet som visar uppskattning kan göra oss gladare samt öka vår prestationsförmåga. Forskning visar att blommor påverkar oss fysiskt så att vi mår bättre. Det har till och med visat sig att de som är sjuka ibland kan klara sig med mindre smärtstillande om personen är omgiven av blommor.

Samtidigt är blommor också positivt för vår psykiska mående. VI människor mår bra att omge oss med vackra saker, Blomman påminner oss ibland om det fina tillfället vi har fått dem, gör kanske att vi klarar en regnig dag bättre. För många är en bukett tulpaner i slutet av februari en markering på att vintern snart är över och att vi kan börja se fram emot våren på riktigt. Med andra ord är blomman något som sänker vår stressnivå och gör oss mer avslappnade vart vi än befinner oss.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante