Objektiva blommor

Objektiva blommor

Har alla koll på vad blommor symboliserar, vilken blomma det är, hur många och vilken färg blomman har är för den kunnige högst aktuellt. För den okunnige kan det dock i värsta fall leda till pinsamma situationer.

Välja rätt

Ge en röd ros till chefen, eller en vit lilja till svärmor som är frisk som en nötkärna kan med säkerhet resultera i katastrof. Som tur är har de flesta koll på att den röda rosen bara får ges till någon man känner väl, och att vita blommor så länge de inte är i en blandbukett kan tolkas fel. Det gäller att ha koll på hur personen som ska få blommorna i fråga är. För den nischintresserade kan blommor och personlighet till och med ha ett samband.

Självklart spelar vilket samband blomman träder fram roll men för att vara på den säkra sidan är “objektiva blommor” det vill säga en blandbukett det bästa och säkraste kortet. Det är att bry sig “lagom” om det är i samband med en avtackning eller påhälsning. Tulpaner är alltid säkert att satsa på när det är säsong, dessutom är det ett billigt alternativ. Någon enstaka ljusrosa eller orange ros i kombination med annat grönt går också hem hos de flesta och behöver inte ha någon särskild innebörd.

Om blomman ska ges som present för vänner eller syskon som har köpt bostad kan med fördel en stor kaktus eller orkidéer vara ett bra alternativ. Fina krukväxter i en snygg eller annorlunda kruka burkar föredras framför färska blommor.

Det finns också tillfällen då blommor absolut inte får ges bort, detta är till chefen när det är löneförhandlingsvecka men också under en anställningsintervju.

Om tanken är att göra slut med sin partner, betätta att hjärtat tänker på någon annan eller att man tänker resa bort på obestämd tid är inte heller lyckade tillfällen att ha buketter med sig. Att ta med sig blommor vid dessa tillfällen sker på egen risk.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante