Prästkragar

Prästkragar

Prästkragen är Skånes landskapsblomma, vilket är mycket passande eftersom den trivs bäst vild, i öppna landskap. För många är prästkragen barndomens “sannings” blomma, genom att dra av vartannat blad som älskar, älskar inte talar den om för oss om kärleken är besvarad eller inte.

En blomma, många tillfällen

Prästkragen blommar på sommaren och är en ganska vanlig ängsblomma i Sveriges södra och mellersta delar. Den har fått sitt namn efter att den liknats den krage prästerna har runt sin hals. Prästkragen är utöver den beteckningen inte speciellt religiöst förknippad som symbol, utan vid sidan av kärleksgissningar är det en blomma som oftast växer fritt, men som också går att köpa som bukett och i kruka.

Prästkragen är en favorit när det kommer till att välja sju sorters blommor till midsommarkransen. Dess färg och form gör tillvaron lite mer lekfull och den tåliga stjälken passar utmärkt för att binda den. Tyvärr har prästkragen minskat i omfång när de öppna markerna blivit färre. Budskapet som prästkragen förmedlar är i dina ögon hittar jag lyckan vilket är en passande innebörd för en blomma som oftast blir uppmärksammad av den första oskuldsfulla kärleken.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante