Vad blomman vill tala om för oss

Vad blomman vill tala om för oss

Ibland blir det lättare att tala med symboler, vi vill berätta något och säga tack för allt. Blomman som bukett har varit självklar i våra liv väldigt länge och ibland har de fått symbolisera intressanta aspekter, början på något nytt eller sagt farväl. Människor har snabbt insett att blommor är en del av oss som ger ytterligare mening i tillvaron. Att ha en fin bukett hemma på köksbordet kan liva upp hela huset, men även krukväxter har blivit ett viktigt tillslag som återhämtar oss.

Krukväxtens kvaliteter

När vi är omgivna av växter mår vi bättre, när vi har fått eller odlat en ny planta själva kan vi följa hur växten eller blomman börjar ta form. Vi blir glada av att se nya blad och knoppar, att lyckas få något att leva triggar våra känslor. Blommorna vill tala om för oss att de mår bra och att de får oss att må bättre. Växterna ökar luftfuktigheten, tar bort skadliga partiklar i luften och får oss att andas bättre.

Den fysiska effekten med det mentala välbefinnandet går hand i hand. För många har växter på senare tid blivit till en ny hobby, där sticklingar tas med till jobbet och träff med vänner för många blir till en blomcirkel.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante