Ta hand om dina snittblommor

Ta hand om dina snittblommor

Tycker du också att det är riktigt svårt att få snittblommor att hålla ordentligt? Kanske har du testat dig fram genom att köpa både billiga och dyra alternativ för att se vad som fungerar bäst, men ändå så dör alla inom loppet av 2-3 dagar. Att hantera snittblommor är en konst och de olika sorterna kräver olika behandling för att må bra och hålla sig fräscha och friska så länge som möjligt.

Vi vill att dina blommor ska pryda ditt fönster så länge det bara går och därför har vi sett till att samla riktigt bra och simpla tips som du kan använda dig av. Kom ihåg att blommor passar lika bra för att fira att du fått ditt företagslån från Qred som när du vill visa uppskattning till en vän, partner, inreda hemmet eller göra ett gott intryck på lägenhetsvisningen.

Så får du blommorna att hålla längre

1. Det första du ska tänka på är att välja en vas som faktiskt passar. Då menar vi inte att färgerna ska matcha, utan att vasen ska vara i rätt storlek. Det är viktigt att du inte pressar ner stjälkarna, utan att de får lite plats att andas.

2. Efter några dagar kan det samlas bakterier i vasen som kan göra så att dina snittblommor dör snabbare. Ett roligt och annorlunda knep är då att hälla ner cirka en tesked med vodka i vattnet. Vodkan dödar bakterierna men skadar inte blommorna.

3. Snittblommor behöver snittas och detta mer än en gång. Försök att se till så att du snittar om dina blommor ungefär varannan dag. På så sätt blir det enklare för blommorna att kunna fortsätta suga upp vatten på ett effektivt sätt.

4. Se till så att det inte finns några taggar eller blad som befinner sig under vattenytan. Du kan enkelt klippa eller knipsa bort dessa.

5. Ett mycket vanligt misstag är att man tror att snittblommor ska ha kallt vatten, men så är sällan fallet. Majoriteten av alla snittblommor trivs alltid bäst i vatten som är rumstempererat. Tänk även på detta när du fyller på vasen eller byter ut vattnet. Om du har fått eller köpts snittblommor som har en kraftig och grövre stjälk kan du med fördel använda lite varmare vatten än just rumstemperatur.

Vikten av rätt placering

De allra flesta vill ha vackra snittblommor i sitt fönster och visst är det möjligt, men tänk på placeringen. Det är aldrig en god idé att ställa blommorna direkt ovanför ett fönster eller t.ex. på en fönsterbräda där det finns ett varmt element under. Solen gör gott för många blommor och växter, men var försiktig även här. Om det blir för mycket eller för varmt så kommer dina snittblommor att brännas och dö ut väldigt snabbt.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante